Застава ТЕРВО је на сајму наоружања и војне опреме ПАРТНЕР 2021 представила возила:

  • МРАП 6х6;
  • НТВ у варијанти камиона и комбија

Пред учесницима у производњи и промету наоружања и војне опреме, стручњацима и привредницима је нови 10. Међународни Сајам наоружања и војне опреме ПАРТНЕР, који се сваке непарне године одржава на Београдском сајму. Ово ће бити још једна прилика за представљање произвођача наоружања и војне опреме, успостављање нових и обнављање постојећих контаката и сарадње и ново позиционирање на значајном, вредном и динамичном тржишту Југоисточне Европе.

Покровитељ манифестације ПАРТНЕР 2021 је Министарство одбране Републике Србије ради презентације научних, истраживачких, опитних, ремонтних и образовних могућности својих институција са једне и потреба Војске Србије са друге стране, што резултира учешћем великог броја угледних иностраних излагача, домаћих производних и заступничких фирми, заинтересованих за успостављање трговинске, научно – техничке сарадње и кооперације.

Суорганизатор 10. Сајма наоружања и војне опреме биће као и у годинама од оснивања Југоимпорт-СДПР Ј.П. – лидер у области производње, интеграције и промоције наоружања и војне опреме у Региону и респектабилни учесник на светском тржишту – носилац опремања Министарства одбране и Министарства унутрашњих послова Републике Србије сложеним системима из увоза и сопствене производње.

Носилац техичке реализације Сајма НВО ПАРТНЕР је Београдски сајам, власник најрепрезентативнијих сајамских објеката површине 100.000m2 и пружалац сајамских услуга са традицијом дугом више од осам деценија, партнер у реализацији најугледнијих и најзахтевнијих манифестација, какав је Сајам наоружања и војне опреме ПАРТНЕР.

Поред пословног, ПАРТНЕР 2021 ће имати и промотивни карактер – медијима и заинтересованој публици биће представљени најсавременији примерци наоружања и војне опреме.

Очекује се да ће десети сајам наоружања ПАРТНЕР, уз све потешкоће изазване актуелном епидемијолошком ситуацијом премашити резултате претходне манифестације одржане 2019. године на којој се представило 128 излагача од чега су 33 излагача из 16 страних земаља. Сајам је одржан на 26.500m2 бруто изложбеног простора, регистровано је 10.500 посетилаца. Сајам су посетиле двадесет четири званичне делегације министарстава одбране, оружаних снага и државних институција партнерских земаља и организација, као и бројни представници произвођача и пословни партнери из више од 30 земаља.