Приказ способности, наоружања и војне опреме јединица Војске Србије

На Војном аеродрому “Пуковник Миленко Павловић” у Батајници одржан је приказ наоружања, војне опреме и способности дела јединица Војске Србије. Догађају су присуствовали председник Републике Србије и врховни комадант Војске Србије Александар Вучић, министар одбране Небојша Стефановић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић као и  гост шеик Насер бин Хамад бин Иса Ал Калифа, изасланик краља Бахреина.

Председник Вучић и гост из Бахреина том приликом упознали су се са најновијим наоружањем и војном опремом из развоја одбрамбене индустрије Србије, које је представио помоћник министра одбране др Ненад Милорадовић.

У тактичко-техничком збору ангажовано је око 400 припадника Министарства одбране и Војске Србије, као и представника предузећа из групације одбрамбене индустрије Србије са 12 ваздухоплова и више од 20 борбених возила и борбених система, наоружања и друге опреме.

Застава Терво д.о.о. Крагујевац учествовала је на приказу  са осам  НТВ теренских возила из сопствене производње, произведених у 2020-2021 години. Током припрема и генералне пробе за главни догађај, реализован је обилазак и посета министра одбране Небојше Стефановића и наченика генералштаба Милана Мојсиловића и кратка презентација возила. Кроз разговор и представљање возила коментари су били да су оваква возила у великој мери потребна јединицама Војске Србије. Такође, током припрема и саме вежбе, изведена је кратка обука и показне вежбе за заједничко и истовремено дејство више возила.

Поред возила из сопствене производње, на приказу су изложена и три средства Пасарс од којих је једно са интегрисаним ракетним системом Игла/Стрела, прототип средства модуларни Огањ, као и средства наоружања БВП М80А са куполом топа 30 мм израђеном у погонима Застава ТЕРВО доо Крагујевац.

На самом догађају, припадници специјалних јединица возилима НТВ, Лазар  и  Милош приказали су блокирања ширег рејона и стварање услова за координисани напад и неутралисање непријатеља.