Одлуком Владе Републике Србије од 22.августа 2017.формирано је привредно друштво,,Zastava TERVO’’ d.o.o. Крагујевац, које је уписано у Регистар привредних субјеката код Агенције за привредне регистре Републике Србије дана 01.09.2017.године.

Оснивање предузећа Заставе ТЕРВО произашло је из богатог искуства и традиције која на овим просторима постоји, са циљем формирања поузданог произвођача борбених и неборбених возила, које у технолошком смислу и квалитету неће заостајати за савременим произвођачима возила у нашем окружењу.

Производни програм Заставе ТЕРВО обухвата :

1.Теренскa возилa Застава НТВ поузданa у различитим теренским условима

 Теренско возило Застава Терво 1,4t 4×4 (НТВ) је домаће возило савременог концепта, „четири пута четири“, са независним ослањањем и аутоматским мењачем, који у комбинацији са разводником погона и модерним мотором дају оптималне вучно-динамичке карактеристике и респективно понашање у различитим теренским условима. Ово возило је током децембра 2019. године уведено у наоружање Војске Србије. Ради се у варијантама КАМИОН-сингл кабина (1+2 ) и КОМБИ ВОЗИЛО (1+8), са могућношћу различитих надградњи по захтевима наручилаца.

2.Оклопна борбена возила МРАП М20 6×6

 Поседује висок ниво балистичке и противминске заштите и омогућава безбедан транспорт опреме и људства у отежаним условима. Могућност отварање ватре из возила, сврстава га у ранг најбољих светских решења у тој категорији.

3.Противавионски самоходни артиљеријско-ракетни систем ПАСАРС-16

 Израђен у кооперацији са ППТ Наменска Трстеник и Војнотехничким институтом Београд. Превасходна намена система ПАСАРС је заштита копнених јединица Војске Србије, првенствено оклопно-механизованих и артиљеријско-ракетних јединица током извођења борбених дејстава, као и одбрана важних објеката и инсталација од дејства из ваздушног простора. Овај систем ефикасан је у борби против беспилотних летелица, борбених хеликоптера, крстарећих ракета, нисколетећих авиона, као и за дејства по циљевима на земљи и води.

МИСИЈА

Мисија Друштва Застава ТЕРВО је производња , развој и осавремењавање борбених и неборбених система, пратећи актелне потребе и захтеве тржишта. Вршећи своју мисију ми градимо успешну и сигурну пословну будућност за нас и наше окружење.

Своју мисију остварујемо кроз перманентни техничко-технолошки разој,проширењем стручног кадра, едукацијом , праћењем и усвајањем савремених трендова и захтева тржишта. Базирајући се на квалитету ,тежимо стицању поверења и задовољству купаца, испоручилаца и запослених. Предузеће је у циљу што квалитетнијег испуњења својих циљева применило савремени приступ организацији свог рада кроз континуирани процес праћења и задовољења потреба наших корисника, стављајући акценат на потребе и захтеве Министарства Одбране,Републике Србије као нашег најзначајнијег купца.

Мисија Друштво Zastava TERVO је да наша возила поред Војске Србије ,буду саставни део возног парка Министарства унутрашњих послова, Јавних и комуналних предузећа , као и пласирање истих на ино-тржиште.

Своју мисију Предузеће спроводи кроз интензивну сарадњу са Војно техничким институтом,Првом Петолетком-наменска из Трстеника и ФАП-о из-Прибоја.

ВИЗИЈА

Визија Предузећа је Савремена фабрика препознатљива као произвођач квалитетних борбених система и неборбених возила ,које ће по својим перформансама и специфичностима бити позната и тражена како у земљи тако и ван ње.,што ће резултирати повећањем обима производње домаће индустрије, а самим тим и квалитета живота најширих слојева нашег друштва.

Развијањем сопствене производње Zastava TERVO ,као и производње у кооперацији са Војно техничким институтом,Првом Петолетком-наменска из Трстеника и ФАП-ом из-Прибоја, ојачава се домаћа војна индустрија, домаћа привреда и повећава квалитет живота њених становника .

Предузеће је посвећено циљу да поштовањем начела конкуренције, економичности, ефикасности у свим сегментима свог пословања остварује висок квалитет .

Своју визију Предузеће планира да оствари стратегијом константног улагања у развој и модернизацију постојећих капацитета применом нових технолошких решења,упошњавањем стручног кадра и перманентним маркентишким активностима, а све у циљу да својим купцима понуди квалитетније производе у складу са захтевима корисника и друштвене заједнице, а самим тим и унапреди укупно пословање и развија позитиван начин пословања.